• Primärvård på dina villkor

  Välkommen till Kungsportsläkarna och Kvartersklinikerna!

 • Seniormässan 2016

  Vi vaccinerar på plats den 23-25 februari, kl 9.30-16.00, på Svenska Mässan i Göteborg, mot bl a TBE och lunginflammation. Under mässdagarna gäller 15% rabatt.

   

  Välkomna!

 • Kvarterskliniken BVC

  Vi erbjuder bl a föreläsningar, träffar, kurser mm kostnadsfritt för alla våra föräldrar.

  Välkomna!

   

  Läs mer...

 • Vi kan vaccin!

  På Kungsportsavenyn 33, i samma lokaler som Kungsportsläkarna och Kvarterskliniken Lorensberg, finner du vår stora vaccinationsmottagning. Drop-in gäller!

   

  För öppettider mm klicka här...

 • Intyg

  Dags att förnya dina intyg? Eller göra ett nytt? Vi utför de flesta, välkommen in!

   

  Läs mer...

 • Trygghet, tillgänglighet och kvalitet

  Kungsportsläkarna och Kvarterskliniken är sprunget ur ägarnas intresse och mångåriga erfarenhet av vård.

  Våra ledande tankar kring sjukvård baseras på våra tre grundvärden; trygghet, tillgänglighet och kvalitet.

   

  Läs mer...

 • Lediga tjänster!

  Är du intresserad av att arbeta hos oss? Se vilka tjänster vi söker efter just nu.

   

  Läs mer...

Om oss

 

Kungsportsläkarna och Kvarterskliniken är sprunget ur ägarnas intresse och mångåriga erfarenhet av sjukvård. Vi bedriver primärvård, barnavårdscentraler, vaccinationsmottagningar och hälsovård för både privatpersoner och företag främst i Göteborg och Tanumshede.

 

Totalt har vi hand om ca 20 000 listade, i Göteborg fördelade på Kungsportsläkarna, Kvarterskliniken Lorensberg och Kvarterskliniken Husaren och lite längre norrut på Kvarterskliniken Tanum.

 

Vi ägs av läkarna Carl-Peter Anderberg, Einar Persson och David Norberg tillsammans med Pactus AB. För mer information kring bland annat bolagsform och ekonomi hänvisar vi till allabolag.se

 

Medarbetare

Hjärtat i vår verksamhet är alla våra medarbetare. Vi har höga krav på alla som arbetar hos oss och ett exempel på det är den höga utbildnings- och erfarenhetsnivån som är ett måste. Vi är i dagsläget totalt ca 70 medarbetare vilket motsvarar ca 50 heltidstjänster.

 

Att styrningen av verksamheten ska ske så nära patienterna som möjligt är av största vikt. Därför leds våra kliniker av en klinikchef (läkare) och en klinikledare (sjuksköterska) som båda även arbetar med patientvård utöver det administrativa.

 

Sökandet efter nya kompetenta medarbetare som vill vara med och utveckla verksamheten tillsammans med oss görs kontinuerligt. Se våra lediga tjänster för mer information.

 

Föregående räkenskapsår (juli 2014-juni 2015) hade vi en sjukfrånvaro på 2,13% för kvinnor och 2,15% för män (antal sjuktimmar dividerat med antalet schemalagda arbetstimmar).

 

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna.

 

Kvalitet

Alla våra vårdcentraler är godkända inom Västra Götalandsregionens Primärvård (VGPV) vilka årligen utför en revision av våra verksamheter. Vi arbetar under precis lika villkor som övriga vårdcentraler, både privata såväl som offentliga.

 

Vi är miljöcertifierade enligt Västra Götalandsregionens kriterier och vi deltar i Svedem och Nationella Diabetesregistret (NDR), vilka båda är nationella kvalitetsregister.

 

För kunder med funktionshinder har Tillgänglighetsdatabasen utfört en genomgång av våra vårdcentraler som finns presenterad på deras hemsida.

 

Mål och vision

Varför Kungsportsläkarna och Kvartersklinikerna finns är enkelt, det är som nämnt tidigare på grund av ägarnas intresse och mångåriga erfarenhet av sjukvård.  Läs gärna mer om våra respektive verksamheters mål och vision under deras egna sidor.

 

Kontaktuppgifter

 

Kungsportsläkarna

Besöksadress: Kungsportsavenyen 33
Tfn: 031 - 33 99 970

 

Kvarterskliniken Lorensberg

Besöksadress: Kungsportsavenyen 33
Tfn: 031 - 33 99 303

 

Kvarterskliniken Husaren

Besöksadress: Husargatan 44, Göteborg
Tfn: 031 - 33 99 309

 

Kvarterskliniken Tanum

Besöksadress: Affärsvägen 3, Tanumshede
Tfn: 0525 - 640 40

 

Huvudkontor/ekonomiavdelning

Besöksadress: Kungsportsavenyn 33, Göteborg

Postadress: Box 3005, 400 10 Göteborg

Tfn: 031 - 33 99 318