• Vård på dina villkor

  Välkommen till Kungsportsläkarna och Kvartersklinikerna!

 • influensavaccinering vaccin mot säsongsinfluensa

  Säsongsinfluensa

  Vi börjar vaccinera mot årets säsongsinfluensa 9 november på alla våra kliniker.

   

  Välkommen!
 • Kvarterskliniken BVC

  Vi erbjuder bl a föreläsningar, träffar, kurser mm kostnadsfritt för alla våra föräldrar.

   

  Välkomna!

 • vaccin resa mottagning

  Vi kan vaccin

  Våra specialister vaccinerar mot det mesta, från inhemska hot som influensa och TBE till skydd inför din utlandsresa.

   

  Välkomna!

 • Intyg

  Dags att förnya dina intyg? Eller göra ett nytt? Vi utför de flesta, välkommen in!

   

  Läs mer...

 • Lediga tjänster

  Är du intresserad av att arbeta hos oss? Se vilka tjänster vi söker efter just nu.

   

  Läs mer...

Om oss

 

Kungsportsläkarna och Kvarterskliniken är sprunget ur ägarnas intresse och mångåriga erfarenhet av sjukvård. Vi bedriver primärvård, barnavårdscentraler, vaccinationsmottagningar och hälsovård för både privatpersoner och företag främst i Göteborg och även i Tanumshede.

 

Totalt har vi hand om ca 20 000 listade, i Göteborg fördelade på Kungsportsläkarna, Kvarterskliniken Lorensberg och Kvarterskliniken Husaren och lite längre norrut i Tanumshede på Kvarterskliniken Tanum.

 

Vi ägs av läkarna Carl-Peter Anderberg, Einar Persson och David Norberg tillsammans med Pactus AB. För mer information kring bland annat bolagsform och ekonomi hänvisar vi till allabolag.se

 

Medarbetare

Hjärtat i vår verksamhet är alla våra medarbetare. Vi har höga krav på alla som arbetar hos oss och ett exempel på det är den höga utbildnings- och erfarenhetsnivån som är ett måste. Vi är i dagsläget totalt ca 70 medarbetare vilket motsvarar ca 50 heltidstjänster. För alla våra medarbetare se respektive vårdcentrals egna sida.

 

Att styrningen av verksamheten ska ske så nära patienterna som möjligt är av största vikt. Därför leds våra kliniker av en klinikchef (läkare) och en klinikledare (sjuksköterska) som båda även arbetar med patientvård utöver det administrativa.

 

Sökandet efter nya kompetenta medarbetare som vill vara med och utveckla verksamheten tillsammans med oss görs kontinuerligt. Se våra lediga tjänster för mer information.

 

Föregående räkenskapsår (juli 2015-juni 2016) hade vi en sjukfrånvaro på 4,14% för kvinnor och 3,14% för män (antal sjuktimmar dividerat med antalet schemalagda arbetstimmar).

 

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna.

 

Kvalitet

Alla våra vårdcentraler är godkända inom Västra Götalandsregionens Primärvård (VGPV) vilka årligen utför en revision av våra verksamheter. Vi arbetar under precis lika villkor som övriga vårdcentraler, både privata såväl som offentliga.

 

Vi är miljöcertifierade enligt Västra Götalandsregionens kriterier och vi deltar i Svedem och Nationella Diabetesregistret (NDR), vilka båda är nationella kvalitetsregister.

 

För kunder med funktionshinder har Tillgänglighetsdatabasen utfört en genomgång av våra vårdcentraler som finns presenterad på deras hemsida.

 

Mål och vision

Varför Kungsportsläkarna och Kvartersklinikerna finns är enkelt, det är som nämnts tidigare på grund av ägarnas intresse och mångåriga erfarenhet av sjukvård tillsammans med en önskan om att bedriva vård på dina villkor. Att lyckas finna en balans mellan era villkor som patienter/kunder och för oss som arbetar här.

 

Vår målsättning för primärvården att du som patient helt enkelt ska bli "färdigbehandlad" hos oss när det gäller primärvårdsbehov. Och om du skulle behöva kvalificerad sjukhusvård ser vi till att du hamnar rätt i vårdkedjan. Vi strävar efter att kunna anpassa oss efter just dina behov vilket vi kallar primärvård på dina villkor.

 

Vårt motto vid vaccinering är att vi kan vaccin vilket för oss innebär att vi alltid ska kunna ge snabb och professionell service med rådgivning och vaccination vad gäller skydd inrikes eller oberoende av vart du ska resa i världen. Därför ser vi till att våra sjuksköterskor och läkare regelbundet medverkar på kurser för att uppdateras och även fortsättningsvis upprätthålla en hög kompetens.

 

Läs gärna mer under våra verksamheters och vårdcentralers egna sidor.

 

Kontaktuppgifter

 

Kungsportsläkarna

Kungsportsavenyen 33
031 - 33 99 970

 

Kvarterskliniken Lorensberg

Kungsportsavenyen 33
031 - 33 99 303

 

Kvarterskliniken Husaren

Husargatan 44, Göteborg
031 - 33 99 309

 

Kvarterskliniken BVC Göteborg

Kungsportsavenyn 33

031 - 33 99 303
bvc@kvarterskliniken.se

 

Kvarterskliniken Tanum

Affärsvägen 3, Tanumshede
0525 - 640 40

 

Kvarterskliniken BVC Tanum

Familjecentralen, Hedeskolan, Tanumshede

0525 - 640 40
bvctanum@kvarterskliniken.se

 

Huvudkontor/ekonomiavdelning

Kungsportsavenyn 33, Göteborg

Box 3005, 400 10 Göteborg

ekonomi@kvarterskliniken.se