BVC - Vårens schema

2014-12-04 13:00:00

Schemat för vårens kostnadsfria föreläsningar, kurser och träffar är påbörjat. Uppdatering görs regelbundet och nya träffar, kurser och föreläsningar bokas in allteftersom. Håll utkik på hemsidan och i bvc-väntrummet.

För schema klicka här!

Säsongsinfluensa 2014!

2014-10-24 11:00:00

Riskerar du att bli allvarligt sjuk av influensa?

Enligt Smittskyddet Västra Götaland har du större risk att bli allvarligt sjuk och bör vaccinera dig om du:

• har fyllt 65 år
  • har någon av dessa sjukdomar, oavsett ålder
    • kronisk hjärt- eller lungsjukdom
    • svårbehandlad diabetes
    • kraftigt nedsatt immunförsvar på grund av sjukdom eller medicinering
    • kronisk lever- eller njursvikt
    • extrem fetma
    • neuromuskulär sjukdom som påverkar andningen
  • är barn med flerfunktionshinder eller svår astma
  • är gravid

Nu vaccinerar vi!

Från och med 21 oktober är du välkommen in på drop in till våra vårdcentraler.

Välkomna!

TBE hos Apoteket Hjärtat!

2014-05-08 11:00:00

TBE hos Apoteket Hjärtat!

Nu vaccinerar vi även mot TBE hos Apoteket Hjärtat i Nordstan, Göteborg. Följande torsdagar hittar du oss där kl 14-19;

5 juni
12 juni
19 juni

Vid uppvisande av Apotekets medlemskort får du 10% rabatt. Ingen tidsbokning behövs, drop-in gäller.

Välkommen!

Ett fästingbett kan räcka!

2014-03-26 14:00:00

TBE-buss 2014

Vår TBE-buss kommer även i år att stanna vid ICA på ett flertal ställen runtom i västra götalandsregionen för att vaccinera mot fästingburen smitta, TBE, under fästingarnas högsäsong april - juni. För schema se här.

Alternativt kan du vaccinera dig på någon av våra vårdcentraler. Ingen tidsbokning krävs, drop-in gäller.

Välkommen!

Schema BVC vår 2014

2014-01-10 14:00:00

Datum för flera av våra föreläsningar och kurser under våren 2014 har nu spikats och hemsidan uppdateras regelbundet med nya datum och ny information. Det är som vanligt anmälan via pärmen i väntrummet eller mail till bvc@kvarterskliniken.se som gäller. Alla föreläsningar och kurser är kostnadsfria och hålls på Kungsportsavenyn 32. Vi ses!

För mer information...

Säsongsinfluensa

2013-10-08 14:00:00

Riskerar du att bli allvarligt sjuk av influensa?

• har fyllt 65 år
  • har någon av dessa sjukdomar, oavsett ålder
    - kronisk hjärt- eller lungsjukdom
    - svårbehandlad diabetes
    - kraftigt nedsatt immunförsvar på grund av sjukdom eller medicinering
    - kronisk lever- eller njursvikt
    - extrem fetma
    - neuromuskulär sjukdom som påverkar andningen
  • är barn med flerfunktionshinder eller svår astma
  • är gravid i andra eller tredje trimestern

Om du vaccinerar dig får immunförsvaret hjälp att skydda kroppen bättre mot viruset.

Välkommen in till din vårdcentral för vaccinering eller ring för mer information.

Föräldraträffar & kurser HT 2013

2013-09-23 14:00:00

Nu är de flesta datum för höstens föräldraträffar, kurser och föreläsningar spikade. För schema klicka här.

Glöm inte att alla våra föreläsningar och kurser är kostnadsfria. Anmälan sker genom pärmen i väntrummet eller genom att maila till bvc@kvarterskliniken.se.

Barnläkare

2013-04-16 14:00:00

Nyhet!

Vi välkomnar barnläkaren Lena Simonson Garsbo till Kvarterskliniken. Hon kommer att ta hand om lättakuta fall, enklare utredningar samt vara konsult för Kvarterskliniken BVC.

Schema TBE-buss 2013

2013-02-13 14:00:00

Snart startar fästingsäsongen och vi åker i år igen ut på vår bussturné för att vaccinera mot fästingburen smitta, TBE. Schemat är nu färdigt och ni finner det här.

Välkommen till en stad nära dig!

Vårens schema BVC

2013-01-28 14:00:00

Vårens schema för våra kurser, träffar och föreläsningar på BVC finner ni här.

Schemat uppdateras regelbundet så håll utkik.

Vi ses!